<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Aubergine
mat&smak / den 6 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Aubergine

Solanum melongena

Aubergine kallas också för äggplanta. Aubergine är släkt med potatis och tomat och används i Medelhavsländerna som potatis. Det finns både stora och små aubergine. Den vanligaste sorten idag är avlång till formen har ett slätt, mörkt lila skal och ett gulvitt fruktkött med en ganska neutral smak.

Skriv ut
3676
Användning

Aubergine ska tillagas och är god att grilla, steka eller baka i ugn.

Förvaring

Förvara aubergine svalt i ca +8-10°. Undvid dock helst kylskåpet, då de lätt får köldskador i form av bruna fläckar i temperaturer under +7°.

Exempel på maträtter

Moussaka, auberginröra.

Enkla tips

Aubergine  har en liten bitter ton som försvinner om fruktköttet saltas en stund innan det tillagas.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top