<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Blomkål
mat&smak / den 6 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Blomkål

Brassica oleracea var. botrytis

Det är den outvecklade blomställningen som utgör blomkålshuvudet och är den del av grönsaken som vi äter. Blomkålen ska vara vit och fast med frisk blast.

Skriv ut
2620
Användning

Kokt med smör, rå i sallader, stuvad, gratinerad eller i sufflé, soppor, grytor mm.

Förvaring

Blomkålen är en färskvara och går inte att lagra någon längre tid. Djupfryst efter förvällning.

Exempel på maträtter

Kokt blomkål med skink- och äggsås, blomkålsgratäng, grönsakssoppa.

Enkla tips

Om man äter den som tillbehör till t.ex. kött- eller fiskrätter blir den bäst om man ångkokar den.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top