<meta property="og:site_name" content="mat&amp;smak" />
Open/Close Side Menu
Search
Close
Search

mat&smak ger dig vägledning om vad som är vad i frukt och grönsaksdisken.

Vad är vad i Frukt och Grönsaksdisken

I Frukt och Grönsaksdisken

Citron
mat&smak / den 6 januari 2014 / Kategorier: Frukt & Grönsaksdisken

Citron

Citrus × limon

Citronträdet odlades ursprungligen i Kina men odlas numera i många andra länder där klimatet är gynnsamt, särskilt i Italien, Spanien och Grekland. Citron importeras till Sverige året om. Citron och lime är de enda av citrusfrukterna som inte huvudsakligen odlas för sitt fruktkött. Man använder både saften och skalet för smaksättning.

Skriv ut
2565
Användning

Pressad saft och rivet skal av citronen används för smaksättning i maträtter, bakverk, drycker, desserter etc. Citron i klyftor är gott att servera till fiskrätter. Citronskivor i vatten ger ett gott bordsvatten.

Förvaring

Citroner bör förvaras svalt.

Exempel på maträtter

Citronfylld kyckling, citronpaj, citronsaft.

Enkla tips

För att få ut mesta möjliga juice när den pressas finns flera tips. 
Rulla den hårt under handflatan en stund mot bordet. Lägg den en kort stund i mikron (ca 10 sekunder). 
Lägg den i varmt vatten en stund.

Du måste logga in eller Bli medlem för att kunna lämna kommentarer.

Ditt namn
Din epost
Ämne
Skriv ditt meddelande ...
x

MatNyttigt

Här på MatNyttigt vill vi samla och dela med oss av information kring frukt, grönsaker, kött, fisk m.m. och vad som är aktuellt för säsongen. Hit ska man kunna vända sig för att få mer information om den där frukten eller grönsaken som man såg i butiken eller om man undrar vad fjärsing är för något? Så småningom ska här också finnas många recept att inspireras av till kvällens middag, helgens efterrätt eller veckans brödbak.

Målet är en välfylld kunskaps och inspirationskälla. Vi har börjat fylla den och tar gärna emot tips och idéer om vad som bör finnas med. Välkommen att höra av dig till oss på hej [at] matochsmak.se.

Back To Top